17 Haziran 2011 Cuma

PROGRAMLAR

Sayfadaki yazıları eksik görüyorsanız sayfa özelliklerine girip metin boyutunu küçültün.

DEEP FREEZE-VIRUS KORUMA
Programı  www.4shared-china.com dosya paylaşım sitesinden yükleyebilirsiniz, sadece mailinizle siteye ücretsiz üye olup onay mailinizi açın.Yüklemek için tıklayın  http://search.4shared-china.com/q/CCAD/1/deep%20freeze

Programı bilmeyenler internet kafelerden yardım alabilir,  internet kafeler bu programı bilgisayarları temiz tutmak için kullanmaktadır. Format atmaktan ve virüslerden bıkanlar bu programı yıllarca sorunsuz kullanabilir. Programı kurduğunuz andan itibaren koruma başlar o yüzden bilgisayarı virüslerden temizledikten sonra kurmak daha mantıklı. Hatta format attıktan sonra kurmak daha da iyi, bilgisayarı yıllarca formatlı temiz haliyle kullanabilirsiniz. Çünkü bilgisayarı her kapayıp açtığınızda bilgisayar deep freeze kurduğunuz andaki durumuna geri döner ve sonradan yüklenen dosya, virüs gibi herşeyi siler başa döner. Window 8 kullananlar deep freeze 7.60.220.4298 sürümünü kullanmalıdır internette mevcut. Maalesef bu program aktifken çalışmalarınızı usb flash belleğe kaydetmelisiniz veya hardiskinizi c ve d şeklinde ayırıp çalışmalarınızı D diskine kaydetmelisiniz bazı deep freeze versiyonlarında bu özellik var.

Bilgisayarınıza yeni program, oyun veya dosya yükleyeceginiz zaman deep freezi pasif hale getirmelisiniz yükledikten sonra tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Shift tuşuna basılı tutarak pc nizde sag alt köşedeki deep freeze simgesine çift tıklayın. Açılan yere kurulumu yaparken verdiğiniz şifreyi yazın.(Boot thawed=Pasif , Boot Frozen=Aktif) .Ok ye basıp çıkın.Deep freeze aktif veya pasif olabilmesi için yaptıgınız değişiklikten sonra pc nizi kapatıp açmanız gerekir. Yeniden başlatınca sağ alt köşedeki deep freeze simgesinin üzerinde kırmızı işaret varsa pasif yani devredışıdır. Yoksa aktiftir ve bilgisayar korumadadır.

Önemli Not : Deep freeze bir antivirus programı değildir sadece bilgisayarı kapatıp açtığınızda virüsleri temizler bilgisayar eski haline döner. www.faronics.com  O yüzden çok önemli bir sayfaya veya şifre gireceginiz zaman bilgisayarı kapatıp açmakta fayda var çünkü gün içinde gezdiğiniz sitelerden bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.

PROGRAMI TAMAMEN KALDIRMAK İÇİN deep freezi önce pasif hale getirin (boot thawed işaretleyin), bilgisayarı yeniden başlatın; Sanki, yeni bir kurulum yapacakmışsınız gibi “Deep Freeze” kurulum dosyasına çift tıklayın: açılan pencerede “Uninstall”a basıp, arkasından “OK to Uninstall”u seçerek “Finish”e basınca, yazılım kalkar ve bilgisayar kendiliğinden yeniden başlar.

Yazılımın kaldırılmasında da kullanılacağı için kurulumdan sonra kurulum dosyasını silmeyip saklayın

Ayrıntılı bilgi ve resimli anlatım için aşağıdaki sitelere bakınız alıntıdır :
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=deep+freeze+shift+bas%C4%B1l%C4%B1+%C3%A7ift+uninstall&btnK=

Google aramalarında istediğinizi bulamıyorsanız "..." şeklinde tırnak içinde aramalar yapabilirsiniz. Örneğin şeker kelimesini arıyorsunuz fakat şekerciler çıkıyor, bu durumda "şeker" yazın. Ayrıca"pamuk şeker" veya "pamuk şekeri" gibi tırnak içi aramalar da gereksiz sonucları azaltır.

HAREKETLERİ ALGILAYAN WEBCAM ALARM PROGRAMI

Webcam Motion Detection-Zebra v1.4 programıyla odanızdaki veya bahçenizdeki en ufak hareketliliği yakalayabilirsiniz ayrıca bilgisayar kameranızı alarm sistemi olarak kullanabilirsiniz. Aşağıdaki adreslerden yükleyebileceginiz programı önce winrar ile açıyoruz. Setup dosyasını çalıştırıp next ve install diyoruz. Add-Edit camera bölümünü tuşluyoruz SELECT FIRST....yazan kısımdan kameramızı seçiyoruz. Yukarıdaki motion detect yazısını tusluyoruz ENABLE işaretliyoruz ek olarak Grey Scale kısmınıda işaretleyebilirsiniz. Sensivity 55555...yazan yerden kamera hassasiyetini ayarlıyabilirsiniz. Tekrar yukarıdan ALERTS tuşluyoruz 0,03 yazan yerden de alarm hassasiyetini azaltıp arttırabilirsiniz (bu defa ters orantılı 0,01 daha hassas) Sağ kısımdaki video recording-take photo-audio alarm kutularını işaretliyoruz. Audio alarm-configure kısmına girip ... işaretini tuslayarak çalacak alarm müziğini seciyoruz ve seconds yani alarmın kaç saniye çalacagını seçiyoruz ve save tusluyoruz. Yukarıdaki video source tuşluyoruz Start tuşuna basınca TEMEL KAMERA görüntüsünü algılayacaktır 30 saniye bekleyebilirsiniz ve alttak, SAVE tuşun basıyoruz. Böylece odanızın veya bahcenizin normal görüntüsü kaydediliyor.Eğer bu normal görüntü değişirse mesela bahcenize birisi girerse alarm çalıyor. Ayarlar kısmı kapandı ve son olarak START MONITORING tuşluyoruz ve kamera-alarm çalışmaya başlıyor. YÜKLEME ADRESLERİ:

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=webcam+motion+detector+v1.4+versiyon+alternatif+tarama&btnK=

0 yorum:

Yorum Gönder